Horgolt szív

3:46

1. lépés: varázshurokba készítünk 9 rp-t, majd összehúzzuk, de nem kapcsoljuk körré, hanem folyamatosan horgolunk. Egyébként ezt az egész munka alatt így kell csinálni, mert így lesz körkörös. Szóval miután készen van a 9 rp-s ,,kör, minden szembe 2-2 rp-t horgolunk, így 18 lesz összesen. Innentől kezdve folyamatosan csak 1-1 rp-t horgolunk mindenhová még 5 soron keresztül. Tehát a kis csücsök összesen 7 sorból fog állni. Ez az egyik ív, ezt ismételjük meg még egyszer.


2.lépés.: Összekapcsoljuk a két csücsköt úgy, hogy leszúrjuk a tűt először az egyik majd a másik csücsök egy-egy szemébe, majd fonalat veszünk a tűre, és az egészen áthúzzuk. Itt majd még érdemes néhány szemet egybehorgolni, hogy szét duci legyen a szív a végén. ( Én itt kettőt horgoltam egybe ugyanezzel a módszerrel.

3.lépés.: Elkezdjük körbehorgolni a mintát, így már egyben lesz az egész, igazából nem kellene látszania, hogy hol is kapcsolgattuk össze a mintát. (a csücsköket). 3 teljes soron át csináljuk ezt. (1-1 rp mindenhová)

4.lépés.: Elkezdünk fogyasztani: 1.kör.: 4 rp, majd 1 fogyasztás
                                                  2.kör.: 3 rp, majd 1 fogyasztás
                                                  3.kör.: 2rp, majd 1 fogyasztás. Ezután érdemes kitömni vattával!
                                                  4.kör.: 1 rp, majd 1 fogyaasztás
                                                  5.körtől a végéig, míg össze nem szűkül teljesen fogyasztás következik.

5.lépés.: Vágjuk el a fonalat, horgoljunk rá pl 30 lsz-ből akasztót és készen is van! :)





Sok sikert!
Viki

You Might Also Like

2 megjegyzés