Ír-virágok, akár fülbevalónak is

12:48


 Bemutatom nektek a legelső dolgot, amit horgoltam. Ezeket a virágokat  egy kedvenc oldalamon találtam, a http://horgolaseskotes.blogspot.hu-n találtam, ahol egy nagyon hasznos kis videó végre segíteni tudott ennek elsajátításában.

A mintát attól függően, milyen vastag fonalból készítjük, lehet poháralátét, függöny dísz, vagy akár fülbevaló/nyaklánc is.

1.sor.: 5 lsz-ből kört alkotunk.
2.sor.:3 lsz magasítás mejd 19 1rhp pálca. (összesen így 20 1rhp lesz)
3.sor.:3 lsz magasítás, a következő szembe egy 1rhp, majd egy lsz. A következő kettőbe 1-1 1rhp és egy lsz. (lesz 20 1rhp-nk, és közöttük egy-egy lsz)
4.sor.:minden egy lsz-es ívbe horgolunk először kettő 1rhp-t, 3 lsz-et majd megint 2 1rhp-t. Így nagyobb ívek keletkeznek, amikbe a szirmokat fogjuk horgolni.
5.sor.: A szirmok... A 3 lsz-es ívbe horgolunk 8 1rhp-t, majd rögzítjük a négyes 1rhp-ból álló részben. Minden ívbe 8 1rhp, majd rögzítés. Így a végén 10 darab kis szirmunk lesz.

Innentől kezdve, ha fülbevalót szeretnénk horgolni, akkor már csak annyi a teendőnk, hogy akasztót tegyünk bele. Ezeket bármilyen hobbyvagy kreatív boltban meg lehet kapni. Nagyon szépek tudnak lenni ha színesek, főleg ha rikítóak.

Sok szerencsét!

Viki

You Might Also Like

0 megjegyzés