Horgolt báránykák

11:37

A horgolás-kötés szerelmesei garantáltan hálával emlegetik a bárányokat. Találtam egy édes kis képet itt amitől ötletet véve elkészítettem a saját kis báránykáimat, valószínűleg nyáj lesz belőle hamarosan, mert a minta nagyon egyszerű, gyorsan elkészültem velük.
Meg is mutatom nektek:
TEST:
1.sor.: varázshurokba horgolunk 16 1rhp-t.
2.sor.: 16 félpálca következik. (kicsit kunkorodni fog, de ez nem baj)
3.sor.: megfordítjuk a mintát,(a kunkorodás miatt) és minden második szembe készítünk pikót. (1 rp, 3 lsz, 1 rp) Ez adja a kis fodrokat. A végén összesen 8 fodornak kell lennie.

FEJ:
1.sor.: vh-ba 5 rp, majd 2-2 rp mindenhová. majd 10 lsz-et készítünk, visszakapcsoljuk kúszószemmel ugyanabba a szembe. Ez lesz az első fül. 4-szer 2 darab félpálca jön, majd újra egy fül. A továbbiakban végig 2-2 félpálca, és készen is van.

BODORKA:
Varázshurokba horgoljuk az alábbiakat: *3 lsz, 1 rp, 3 lsz, kúszószem.* Ezt én 3-szor ismételtem, de nyugodtan lehet többet is készíteni belőle. :) A végén ezt is összekapcsoljuk és elkötjük.

Ha ezek a részek készen vannak, akkor már csak a szemek, az orr és a száj hiányzik.

Sajnos nem tudom nektek megmondani, milyen fonallal készült, mert rossz szokásom, hogy a papírjait azonnal letépem vásárlás után, és nem nézem meg a vastagságot sem! :D Szóval ezt nézzétek el nekem! :)

Legyetek ügyesek, horgoljuk együtt egész nyájakat a nyárra!

Szép napot nektek!

Viki


You Might Also Like

3 megjegyzés