Horgolt függöny-szegély

2:22

Tegnap este a Szombat esti tánc - A nagy félrelépés nézése közben kezdtem el egy régóta dédelgetett mini-projektem. Az ajtómon egy nagy üveg van, ami miatt éjszakánként nem tudok aludni, hiszen valamennyi fényt átenged, így egy ideje
függöny van rajta. De nagyon unalmasnak találtam, így azt gondoltam, feldobom egy szegéllyel. Nem akartam túl egyszerűt, éreztem, hogy ki kell kapcsolódnom, és ilyenkor a nehezebb mintákat szeretem. Bár a végére kiderült ez is egyszerűbb volt, mint első ránézésre tűnt. :)
A mintát itt találjátok: minta, de mivel én is jobban szeretem a magyar leírást, ezért lefordítom nektek, hátha valaki kedvet kap az alkotáshoz. :)
A minta érdekessége, hogy vízszintesen, hanem függőlegesen kell horgolni. 

1.szirom: 5 lsz-et készítük, majd 3 lsz magasítást, ami az első 1rhp helyettesítése lesz. A tűtől lévő negyedik szembe horgolunk 1 1rhp-t. Ezután 2 lsz-et átugrunk, és készítünk és a harmadikba horgolunk 2 1rhp-t, 1 lsz-t és 2 1rhp-t. Ez egy kis pálcacsoport. Ezután horgolunk 5 lsz-et, és megfordítjuk a mintát. A pálcacsoportba  jön ismét 2 1rhp, 1 lsz és 2 1rhp. Majd a követező két pálca tetejébe horgolunk 1-1 1rhp-t. (Itt kezdtük a mintát.) Ezután 3 lsz
magasítás, és fordítunk a mintán. A következő pálca tetejébe készítünk 1 1rhpt, majd a kis csoport lsz-ébe készítünk 2 1rhp-t, 1 lsz-et és 2 1rhp-t. Ezután elérünk a 5 lsz-es ívhez. Ebbe horgolunk 7 1rhp-t + 1-1 lsz-et közéjük. Bekapcsolunk a kezdő szemek utolsójába. Azután 3 lsz-et készítünk, majd fordítjuk a mintát és a legközelebbi lsz-ívbe leöltjük rp-val. Ez így megy tovább a további lsz-ekben is.
Az utolsó után készítünk három lsz-et és kezdjük elölről a mintát. 

Én egy 140 cm széles függönyhöz készítettem. Miután sikerült meghorgolni a kívánt hosszat, gombostűvel rögzítettem a darabot a függönyhöz, így könnyebb volt felvarrni. De ha valakinek jobban érthető a képes leírás, akkor íme:

Remélem érthető a leírás, de ha bármi kérdésetek van, írjatok bátran! Ha tetszik az oldal, akkor kövessetek facebook-on, vagy íratkozzatok fel jobb oldalon a követők közé!

Szép napot nektek!

VIKI

You Might Also Like

1 megjegyzés