1.lecke: Ha most kezded a horgolást

9:07

Egy új rovat első leckéjét olvashatjátok, ami néhány héten keresztül újabb és újabb érdekességeket és hasznos infirmációkat fog nektek nyújtani remélhetőleg.Ahogy az a címből is kiderül, az alapoktól kezdjük.

Sokak szerint a horgolás már a kőkorszakban is létezett, míg mások elmondása szerint csak későbbre tehető a megjelenése. A helyszín pedig Kína vagy az arab vidék. A legrégebbi horgolt minta viszont vélhetőleg a XVI. századból maradt ránk. Ez templomi dísz volt. 

A legnagyobb különbség horgolás és kötés között, hogy a horgoláshoz csak egy tűt használunk. Emellett pedig plusz jó dolog, hogy visszabontani és számolni is sokkal könnyebb. 

Ahhoz, hogy valaki elkezdjen horgolni, nincs másra szüksége, mint egy horgolótűre, és gombolyag puha fonalra. Én is így kezdtem több mint egy éve, bár most azt javaslom a kezdő horgolóknak, hogy 4-es, vagy 5-ör tűvel dolgozzanak, valamint valami közepes vastagságú fonallal. elárulom nektek, hogy én egy Piroskával kezdtem, és egy hozzá való tűvel, szóval gyakran meggyűlt vele a bajom. :D
Ezen kívül hasznos, ha van színes gemkapocs szemjelölőnek, egy kisebb olló, tű és cérna és néhány gombostű. 

A legjobb fajta horgolótű az, amelyik a kezetekre esik, amelyikkel a legkényelmesebb dolgozni. De ha nagyon csúszós, selymes a fonal, akkor könnyebb a munka a fából készült tűvel.
Ha megvan a tű, akkor tároláskor a hegye mindig védve legyen, hiszen ha megsérül, akkor a szálak bele fognak akadni.

Horgolással rengeteg szépséget lehet készíteni. Sok embernek csak a terítők jutnak eszükbe, ha meghallják, mit csinálok szabadidőmben, pedig legtöbbször játékokat, ékszereket készítek. Persze a ruhák is gyönyörűek tudnak lenni.

Ha kedvet kaptatok a horgoláshoz, akkor nézzetek szét ötletekért az oldalamon, és keressetek meg nyugodtan. 
Hamarosan pedig jövök a következő résszel. :)Szép napot!

Viki

You Might Also Like

0 megjegyzés