Horgolt babacipő és fejpánt

9:30

Egy kedves ismerősöm kérésére, és egy pici kislány keresztelőjére készítettem egy fehér babacipő-fejpánt szettet. A leírásban 0-3 hónapos babák méretét találhatjátok meg.
A cipellő talphossza 10-11 cm, a fejpánté pedig 40-42 cm.


Amire szükségetek lesz:
-Egy 50 grammos fehér Catania
-Egy kevés lila fonal, ami lehetőleg hasonlít a Catania-ra.
-lila, nagy méretű gyöngy
- két fehér gomb
-fehér szatén szalag

Pántos cipő:

11 lsz-mel kezdünk.
1.sor.: félpácát készítünk a tűtől lévő 3. szembe, majd a következő 7 szembe jön 1-1 félpálca, az utolsó szembe pedig 6 félpálca, így a láncszemsor másik oldalán folytathatjuk a horgolást.A következő 7 szembe 1-1 félpálca, az utolsóba pedig 5 félpálca kerüljön!
2.sor.: 1 lsz magasítás, 1 félpálca ugyanoda. 7 szembe 1-1 félpálca, aztán 5 szemen keresztül 2-2 félpálca jön. a következő 8 szembe 1-1 félpálca kerül, majd az utolsó 5 szembe 2-2 félpálca.
3.sor.:  1 lsz magasítás, 1 félpálca ugyanoda. 7 szembe 1-1 félpálca, aztán 5-ször ismételjük az alábbiakat: * egy szembe 2 félpálca, majd a következőbe 1 félpálca*. Ezután a soron következő 8 szembe kerül 1-1 félpálca, és végül ötször ismételjük meg még egyszer a * és * közötti részt!
4.sor.: 1 lsz magasítás, 1 félpálca ugyanoda. 7 szembe 1-1 félpálca, aztán 8-szor ismételjük az alábbiakat: * egy szembe 2 félpálca, majd a következőbe 1 félpálca*. Ezután a soron következő 7 szembe kerül 1-1 félpálca, és végül hétszer ismételjük meg még egyszer a * és * közötti részt!
5-7.sor.: 1-1 rp kerül minden szembe. (60)
8.sor.: 18 szemen át rp-kat készítünk, majd a következő szembe csinálunk 1 félpálcát. Ezután 14 szem fogyasztása következik 7 szemmé. Most 1 félpálca jön, majd 26 rp. (53)
9.sor.:13 szemen át rp-kat készítünk, majd a következő szembe csinálunk 1 félpálcát. Ezután 14 szem fogyasztása következik 7 szemmé. Most 1 félpálca jön, majd 15 rp, ezután két szem rp fogyasztása eggyé. Ezután az utolsó 7 szembe kerül 1-1 rp.
Itt elkötjük, és elvágjuk a fonalat.

Most készítjük el a pántot, amihez arra van szükség, hogy kettéhajtjuk a cipőt, és a széltől, ahol befejeztük a horgolást, jobbra, és balra is úgy számolunk, hogy összesen 16 szem legyen. Ha kettéhajtjuk a cipőt, akkor láthatjuk, hogy pont ugyanott lesz a pánt két széle.

10.sor.: készítünk 16 rp, majd 18 lsz-et. Visszafordulunk, és csinálnuk 18 rp-t, majd újra 16 rp-t. Fordulunk!
11.sor.:  készítünk 16 rp, majd 18 rp-t (ez a pánt rész). Ezután készítünk gomblyukbak 6 lsz-et, és minden szembe 1-1 rp-t (6)

Készen is vagyunk, felvarrhatjuk a gombot!

Virág:

Varázshurokba készítünk: *3 lsz, 1 1rhp, 3 lsz* Ezt ismételjük meg összesen 6-szor.


Fejpánt:

Ez az úgynevezett shell mintával készünk. Aminek lényege, hogy annyi lsz-et kell készíteni, hogy az 5-tel osztható legyen.
Én összesen 85 lsz-et készítettem, majd mindenhová horgoltam 1-1 rp-t.
Egy shell így néz ki: rp, egy szemet átugrunk, majd a következőbe jön 5 1rhp, egy szemet ismét átugrunk, és jön 1 rp.

Ha ez készen van, elkötjük a fonalat, és befűzzük a hézagokba a szatén szalagot. Ez azért is hasznos, mert állítható.

Virág.: Ennek elkészítését már leírtam, így itt megtalálhatjátok: virág

Én minden virág közepébe tettem egy-egy lila gyöngyöt, ami szerintem kimondottan jól mutat rajtuk.

Jó horgolást nektek!

Viki :)




You Might Also Like

2 megjegyzés