Párna horgolt ,,nagyikból"

7:32

Szerintem az otthonossághoz elengedhetetlen néhány párna a lakásba. Nos, természetesen túlzásba is lehet vele esni éppen úgy, ahogyan én, mert ha lehetne mindenhová ledobnék egy-egy ilyen tollas puhaságot.
És ahogy elnézegettem Pinterest-en a képeket, kedvet kaptam egy kicsit nagyobb munkához, mint amiket általában készítek. Így találtam egy képes leírást egy nagyon egyszer horgolt nagyi négyzetről.
Az egész párna ugyanolyan négyzetekből készült, és maradék fonalakat használtam fel. Van közöttük mindenféle a Catania utánzattól kezdve a Red Heart Baby-ig... Szóval tanulság: A maradék is jó valamire. ;)

Szóval a leírás:

1.sor.: 6 lsz-ből kört kapcsolunk!
2.sor.: Készítünk 12 1rhp-t, közöttük 1-1 lsz-mel. (12 1rhp+12 lsz)
3.sor.: Minden ívbe jön 2-2 1rhp, majd ezek közé a kettes-kettes csoportok közé horgoljunk 1-1 lsz-et!
4.sor.:1 1rhp az ívbe, és az előző sor két 1rhp-nak tetejébe horgolunk 1-1 1rhp-t. Így egymás mellett lesz közvetlenül 3 darab 1rhp. Horgolunk itt 2 lsz-et, és ismét kezdjük a hármas csoporttal!
5.sor.:A * * közötti rész fogjuk összesen négyszer megismételni!!!
*A hármas csoport középső pálcájának tetejébe horgolunk 3 2rhp-t, horgolunk 5 lsz-met, és a mellette lévő pálca tetejébe is horgolunk 3 2rhp-t. Horgolunk 2 lsz-met és a következő hármas csoport utolsó pálcájába horgolunk 3 1rhp-t. Horgolunk megint 2 lsz-met,és a következő hármas csoport utolsó pálcájába horgolunk 3 1rhp-t. Horgolunk megint 2 lsz-met.*

Készen is van az első nagyi kockánk. Lehet úgy is, hogy csak egy színt használunk, de persze lehet minden sornál mást használni. Én ezt az utóbbit használtam, de következő terv, hogy csinálok egy fekete-fehéret is a vintage kedvéért. :)
Már csak össze kell őket varrni, vagy horgolni. Én a varrásnál maradtam ezúttal.

A párna 35x35 centiméteres és 16 négyzet kellett hozzá, hogy befedje. Én csak egyik oldalára varrtam fel, a másikra mást tervezek. :)


Ha tetszik az oldal, akkor like-oljatok itt, ahol most egy játék is zajlik éppen, vagy kövessétek az oldalt. :)

Szép napot!

Viki

You Might Also Like

0 megjegyzés