Horgolt mikulás -Crochet Santa Claus

11:16

A december 6-a már a küszöbön kopogtat, nem árt rá felkészülni. És bár az idő egyelőre még nem mutatja, de előbb-utóbb beköszönt a tél a maga kellemes hangulatával. Aki pedig kedveskedni szeretne egy gyerkőcnek Mikulás-nap alkalmából, vagy egyszerűen csak szeretne egy kis téli hangulatot csempészni a lakásába, akkor ez a horgolási minta kell neki.

Mértem az időt, még visszabontással együtt sem volt 25 perc az első Mikulás-fej elkészítése. 

Szükség lesz a horgoláshoz fehér, rózsaszín és és piros horgolófonalra, valamint fekete hímzőcérnára a szemeknek.

1.lépés: Készítünt fehér fonalból egy varázshurkot, és bele 12 1rhp-t. Ha ez meg van, akkor bekötjük a rózsaszín fonalat az utolsó pálcánk tetejére, így egyből tudjuk folytatni a horgolást, a szemek szépen fognak egymáshoz simulni. Szóval a rózsaszínű fonallal készítünk 10 1rhp-t, majd zárjuk a kört. 

2.lépés: szakáll elkészítése. A kezdőszembe bekötjük ismét a fehér fonalat, hiszen a szakáll pikós részét fogjuk most csinálni. Minden fehér 1rhp tetejére kerül 1 félpálca, tetején egy pikóval. (pikó-3 lsz, majd visszaöltünk kúszóval az elsőbe). Ha az arc részhez érünk, akkor a pálcák tetejére kerül 1-1 rp a sor végéig, majd kapcsoljuk a mintát.

3.lépés: sapka elkészítése. A piros fonallal fognuk dolgozni. Horgolunk 2 lsz-et magasításnak, átugorjuk a következő szemet, és majd csak az azutániba horgoljuk le az első rp-nkat. 6 rp jön, majd az utolsó előttit megint átugorjuk, és készítünk a következőbe 1 félpálcát.
Fordulunk, 2 lsz-et magasítunk és a következő szemet ugyanúgy átugorjuk, mint az előbb, majd készítünk 4 rp-t. Az utolsó előtti szemet megint átugorjuk és az utolsóba készítünk 1 félpálcát.
Fordulunk, 2 lsz-et magasítunk és a következő szemet ugyanúgy átugorjuk, mint az előbb, majd készítünk 2 rp-t. Az utolsó előtti szemet megint átugorjuk és az utolsóba készítünk 1 félpálcát.
Fordulunk, f lsz-et magasítunk és a következő szemet ugyanúgy átugorjuk, majd jön 1 rp, az utolsó előtti szemet átugorjuk és az utolsóba lehorgolunk 1 félpálcát.
Fordulunk, készítünk 2 lsz magasítást, átugorjuk a következő szemet, és az utolsóba horgolunk 1 félpálcát.

Orr: piros fonalból készítünk varázshurokba 6 rp-t, majd kapcsoljuk a mintát.

Sapkabolyt: fehér fonalból készítünk varázshurokba 6 rp-t, majd kapcsoljuk a mintát.

Remélem érthetően leírtam mindent, ha bármi kérdésetek van, akkor írjatok nyugodtan! :)

Ha van kedvetek, like-oljatok Facebook-on, vagy iratkozzatok fel jobb oldalon a ,,Vándorok" közé, hogy mindig értesüljetek az újdonságokról.

Legyen szép napotok és kezdődjön jól a hét!

Viki

You Might Also Like

0 megjegyzés