Masnis babacipő

12:51

-8 cm-es talphossz
-4-es horolótű

-Red Heart Lisa fonal

1.sor.: horgolunk 11 lsz-et, majd a tűtől lévő második szembe horgolunk 1 félpálcát. 8 szemen keresztül 1-1 félpálcát horgolunk, a következőbe 3 félpálcát. Ezzel a másik oldalra érünk, azt is végig fogjuk horgolni. Aki már készített babacipőt, annak ismerős ez a menet. Tehát ismét 8 félpáca készül, majd az utolsó szembe kerül 2 félpálca, és összekapcsoljuk a kört. Tehát ez a kis alapja az egésznek, ebből indul a talp-rész.

2.sor.: 2 lsz magasítás, és félpáca ugyanoda,majd ismét 1-1 félpálca 8 szemen keresztül, majd 2-2 félpálca jön 3 szembe. Ismét átkerülünk a másik oldalra. Horgolunk 8 szembe 1-1 félpálcát, majd 2-2 félpálcát a következő 2 szembe. Összekapcsoljuk a kört.

3.sor.: 2 lsz magasítás, és félpáca ugyanoda,majd ismét 1-1 félpálca 8 szemen keresztül, majd 2-2 félpálca jön 7 szembe, félpálca a követekző 10 szembe, majd ismét 2-2 félpálca a követekző 2 szembe. Kapcsoljuk a sort.

4.sor.: (csak a hátsó hurkokba horgolunk) 2 lsz magasítás, majd 1-1 félpálca mindenhová. Zárjuk a kört a végén.


5.sor.: 1 lsz magasítás, rp a következő 9 szembe , rp fogyasztás , 1rhp-kal két szem fogyasztása, 1rhp, 1rhp fogyasztás 3 szemen keresztül. (tehát 3 1rhp-t készítünk 1-1 szembe, de az utolsó hurkot majd egyszerre húzzuk át a végén), 1rhp jön a következő szembe, 1rhp fogyasztás 2 szembe, ismét 1rhp fogyasztás 2 szembe, rp fogyasztás, majd rp végig a sor hátralévő részén. Zárjuk a sort.

6.sor.: 1 lsz magasítás, rp ugyanoda, és még 8 szembe 1-1 rp, rp fogyasztás, 1rhp fogyasztás két szembe,1rhp fogyasztás két szembe, rp fogyasztás, rp végig a továbbiakban, kapcsoljuk a kört.


7.sor.: 1 lsz magasítás, rp ugyanoda, majd a következő 6 szembe is 1-1 rp, rp fogyasztás, 1rhp fogyasztás két szembe, ismét 1rhp fogyasztás két szembe, rp fogyasztás, majd rp végig a továbbiakban. Zárjuk a sort.

8-11.sor.:
1 lsz magasítás, majd mindenhová 1-1 rp. Kapcsoljuk a mintát minden sor végén.




Masni:


1.sor.: 21 lsz, majd a tűtől lévő második szembe kerül 1 rp. Minden további szembe kerül 1-1 rp. Zárjuk a sort.
2-4.sor.: mindenhová 1-1 rp. Zárjuk a sorokat minden kör végén.

Ugyanolyan színű fonallal áttekerjük a kis téglalap közepét, így kialakul a masni forma.

Ezután már csak felvarrjuk a masnit a cipőcske orrára.

Remélem tetszik nektek, mindenesetre nagy kedvencem lett. :)
Az eredeti mintát megtalálhatjátok itt. :) Nagyon szuper kis oldal. :)

Sok sikert hozzá!

Viki

You Might Also Like

0 megjegyzés