Szív

13:58

A szívecskét a kép alapján készítettem. De azért csinálok róla egy leírást is.


Az eredeti és az általam elkészített horgolmányok közötti alapvető különbség, hogy nincsenek a körök összekapcsolva a belsejében. Persze ez is megoldható néhány kúszószemmel, de nekem tetszett így az első, így nem változtattam már rajta. :)
 A szívecske alapját a három köt alkotja.
Elkészítés: Varázshurokba horgolunk 8 1rhp-t, közöttük 1-1 lsz-mel. Második sorba horgolunk minden lsz-ívbe 3-3 1rhp-t, közöttük 3-3 lsz-mel.
Ilyen körből készítünk hármat.
 Teljesen mindegy, melyik kötnél kezdjük, hiszen ugyanolyanok. Tehát a lsz-ívbe horgolunk 3 1rhp-t és egy lsz-et, majd a következőbe megint 3 1rhp+1 lsz, majd ismét 3 1rhp+1 lsz a következő ilyen csoportot már a másik kör egyik ívébe horgoljuk. Itt horgolunk tovább. A következőbe jön 5 1rhp+1 lsz. Ezt csináljuk még meg háromszor, így összesen a végén 4 ilyen csoportosulásnak kell lennie. A következőbe jön 3 1rhp, és nincs lsz. Horgolunk egy 2rhp-t a következőbe, majd az első körbe. (az első csoporttal szembeni ívbe) Végül egy 1rhp a harmadik kör egyik ívébe. Ezt a három pálcát EGYSZERRE kell befejezni ahhoz, hogy meglegyen az íve a szívnek.
A továbbiakban tükörképként horgolunk, tehát a következő ívbe horgolunk 3 1rhp-t+ 1 lsz-et, majd a következő négy ívbe a 3 1rhp+1 lsz csoportot. Utána jön ismét 3 1rhp+1 lsz. Az első kör következő ívébe is 3 1rhp+1 lsz. Itt adni fogja magát, hová is kell kerülnie... :) Majd a következő szembe ismét 3 1rhp+ 1lsz, amjd ismét még egyszer. Ha elérünk a végére, akkor oda, ahol megkezdtük a sort, ismét horgolunk 3 1rhp-t és 3 db lsz-et. Összekapcsoljuk a mintát.
Végül minden ívbe készítünk 3 1rhp-t, a második tetején pikóval, valamint minden csoport közé jönnie kell 1 lsz-nek. Ezt csináljuk 7 íven keresztül. A 8.-be horgolunk 1 1rhp-t, 1 félpálcát tetején pikóval és egy rp-t. 2 lsz-met horgolunk, majd az egyszerre befejezett pálcák tetejébe horgolunk egy rp-t. Ismét jön 2 lsz, és a következő ívbe jön 1 rp, 1 félpálca tetején pikóval és 1 1rhp. Ismét 7 íven keresztül jön a pikós-1rhp-s rész, ami az elején is volt. Ha a végéhez értünk, az első ívbe, ahol kezdtük, horgolunk még egy utolsó iylen csoportot. Végül jön 1 lsz és 1 2rhp tetején pikóval és lsz. Összekapcsoljuk, és kész is van. :)

Sok sikert hozzá, szerintem nagyon különlegesek :)

Viki

You Might Also Like

0 megjegyzés