Miért jó kézművesnek lenni?

1:11

Tudjátok, nem egyszerű ez a kézműves lét. Gyötrelmes, fárasztó, néha nagyon kilátástalan, mégis minden percét élvezi az ember. Hogy miért? Mert ezek nem csak termékek, hanem a kézműves szívének egy-egy formát öltött megvalósulásai. Más érzés a négy fal közül gazdát találni ezeknek, és megint más egy vásáron, ahol szemtől szembe látni a rajongó gyermekszemeket, a kis kezeket, amik magukhoz ölelik a Horgolmányaimat.

Ezeken a vásározós napokon érzem, hogy mennyi mindent szeretnék még tenni, milyen sok még meg nem valósult ötlet várakozik arra, mikor végre eljön az ideje. 
Szeretem a munkámat. A horgolást. A Tarkaplaccot. A Horgolmányt. Minden küzdelmes percet, amikor csuklómerevítővel alszom, és mikor derékfájással küzdve, fekve horgolok. Itt a helyem és olyan ez, mint mikor a puzzle egy lényeges darabja a helyére kerül. Pontosan látom, hogy hogy simul a kézművesség az életem más részeibe. Furcsán könnyű minden lélegzet, amit azzal tölthetek, amit szeretek.
Mostanában sokat töprengek azon, mi lett volna, ha hamarabb merek lépni és hagyom ott a korábbi munkahelyem. Hol tartanék most? Mennyi mindent tapasztaltam volna meg? A kíváncsiság úz ilyenkor, és a "mi lett volna, ha" félmondat.
Az azonban számomra és Laci számára is biztos, hogy ennek az egésznek mennie kell, még ha olykor éjszakázások és 1 órás alvások árán is. Mert mindent kárpótol, mikor egy puha, finom illatú gombolyagból alkotok valami szépe, ami egy gyerek játéka lesz hosszú évekig. Ez az, amiért jó kézművesnek lenni.



You Might Also Like

0 megjegyzés