Pages

2013. szeptember 10., kedd

Horgolt kalocsai virágos fülbevaló

Bevallom őszintén, gyengém a magyar népzene, a paprika, a pörkölt... na meg a magyar motívumok. Kicsit fájlalom ugyan, hogy mindenre rá van már nyomva a kalocsai illetve a matyó minta. Mert a különlegesből kicsit tucattá avanzsált.

De azért még mindig lehet egyedit készíteni a felhasználásával. :) Ezt a virágot a Meskán láttam, viszont akárhogyan kerestem, mintát nem találtam. Így próbáltam összerakni egyet.

Sárga
1.sor.: 5 lsz-ből gyűrűt kapcsolunk.
2.sor.: 12 félpálca kerül a körbe.

Fekete
3.sor.: 2-2 1rhp kerül mindenhová (24)

Piros
4.sor.: a kezdőszemtől számítva a harmadik szembe kapcsoljuk be a piros fonalat, majd ugyanabba szembe horgolunk 2 rp-t, a következőbe szintén 2 rp-t. Az utána lévő szembe jön 2 félpálca, utána négy szemen keresztül horgolunk 2-2 1rhp-t. Ezután négy szemen keresztül jön 1-1 rp, majd a következő négy szembe jön 2-2 1rhp, azután 2 félpálca kerül ugyanoda, végül két szemen keresztül 2-2 rp.  Elkötjük a fonalat.
5.sor.: most a piros fonalat az előző piros réteg kezdőszemétől számítva a 8- szembe kötjük be. Ugyanoda horgolunk 2 1rhp-t, majd a következő 5 szembe is 2-2 1rhp-t. A következő szembe jön 2 félpálca, az utána lévő négy szembe kerül 1-1 rp, majd ezután ismét 2 félpálca kerül ugyanoda és végül hat szemen keresztül jön 2-2 1rhp. Elkötjük a fonalat.
6.sor.:ismét a 8 szembe kapcsolunk be az előző réteg kezdőszemétől számítva, majd ugyanoda jön 2 1rhp. Ezután még öt szemen keresztül horgolunk 2-2 1rhp-t. A következő szembe kerül 2 félpálca. Oda ahová korábban a sima rp-kat horgoltuk, most 3rhp-kat fogunk készíteni. Tehát ahogy a következő szembe kúszószemmel bekapcsolunk, csinálunk 8 lsz magasítást, 1 3rhp-t, majd 2-2 3rhp-t a következő három szembe. Ezeket EGYSZERRE fejezzük be! Ezután a következő szembe horgolunk 2 félpálcát, majd a következő hat szembe jön 2-2 1rhp.

Huh, na ennyi lenne. :) Igazából nagyon egyszerű, csak remélem hogy érthetően írtam le a mintát. Várom az ötletetek, hogyan lehetne még egyszerűbben csinálni. Minden tippet szívesen fogadok. :))

Sok sikert hozzá. Az elkészült virágokról várom a képeket! ;)

Szép napot!

Viki