levél

Horgolt virág néhány perc alatt

13:26

Ahogy a képeken is látható, a virág, dupla-szirmos, valamint levéllel van kiegészítve.
Az alsó sziromcsoporttal kezdjük.

1.sor.: varázshurokba kerül 12 1rhp
2.sor.: 4 lsz, majd leöltünk a második szembe, tehát egyet átugrunk. Így kis ívek jönnek létre.
3.sor.: minden ívbe kerül: *1 rp, (lehet 1 félpálca is, ha nem akarjátok, hogy nagyon kunkorodjon a szirom), 1 1rhp, 1 2rhp, majd 2 3rhp, 1 2rhp, 1 1rhp (1 félpálca), 1 rp.* Így a sor végére érve összesen 6 szirmunk lesz.

Második virág:

1 sor.: Ívként használjuk az első virágnál kihagyott szemeket, és azokba horgolunk. Mindenhová ez kerül: * 1 rp, (lehet 1 félpálca is, ha nem akarjátok, hogy nagyon kunkorodjon a szirom), 1 1rhp, 1 2rhp, majd 2 3rhp, 1 2rhp, 1 1rhp (1 félpálca), 1 rp.* Így a sor végére érve összesen 6 szirmunk lesz.


Levél: 

Annyi lsz-et készítettek amilyen hosszú levelet szeretnétek. Az egésznél annyi a lényeg, hogy ahhoz hogy formába igazítsuk a horgolmányt, ezt kell csinálni: * 1 rp, 2 félpálca, 2 1rhp, 2 2 rhp, 2 3rhp ( itt horgolunk még annyit, hogy a lsz-sor végétől még legyen négy szemünk, hogy azokba ismét horgolhassunk 2 2rhp-t, 2 1rhp-t, 2 élpálcát, és 1 rp-t.

Én eleinte nem így csináltam a levelet, hanem minden pálcából csak egyet-egyet öltöttem mindenhová, de ezzel a képen is láthatjátok, hogy az volt a baj, hogy nagyon összekunkorodott. A harmadiknál jöttem rá, hogyan is kell csinálni :D

Sok sikert hozzá, szerintem kis gyakorlással néhány perc alatt elkészíthető, és nagyon szép mutatós.
Természetesen a fonalvastagságtól függ, hogy mekkora virágot kaptok a végén.



Szép napot!
Viki

fülbevaló

Horgolt fülbevalók

6:53

Mi az amiből sosem elég?
Hát fülbevalóból. :) Nem elég, hogy számtalan színből lehet választani, de temérdek minta van fent az interneten, és az ember csak a fejét kapkodja.
Íme a kedvenceim:

                                                       Ír virágok
                                                       Leírás itt


                 Ananász mintás fülbevaló, aminek a leírását megtaláljátok itt


Pikós fülbevaló, képes leírással

Remélem tetszenek nektek, sok sikert hozzájuk, és szép napot! :))
Viki

borítéktáska

Horgolt táska

12:57

Mindig, mikor befejezek valami nagyobb szabású munkát, elégedettséget érzek. Így van ez most is.
Ezt a kis boríték alakú táskát megrendelésre készítettem, de azt hiszem magamnak is horgolok egyet.
A mérete 17x14 cm lett.
Szabadhorgolásnál az a hátrány, hogy egy idő után kissé unalmas. Én az 1rhp-kat választottam, így mire megcsináltam a kellő nagyságot, megint így jártam. Már alig vártam hogy a háromszög alakú részt készíthessem. :D
Red Heart Lisa fonalból készült, amit ma volt szerencsém 390 Ft-ért megvásárolni a Cikk-cakkban.

















               










A háromszögön nagyon sokáig törtem a fejem jó néhány horgoló társammal a kedvenc oldalamon. Míg végül annál maradtam, hogy csinálok egy díszes négyszöget és ketté hajtom. Ez pedig a boleróm alapja, amit most készítek, szóval ez egyenlőre maradjon titok. :P Bár ha tudtok képről olvasni, akkor már így is fogjátok érteni. :)

Ezt egyszerűen ketté hajtottam, és körbehorgoltam rp-val. Ezután már csak fel kellett varrni egy gombot és készen is volt. Nem túl nehéz munka, de kissé időigényes. 
Remélem tetszik nektek. :)


Szép hétvégét!

Viki


pikó

Szív

13:58

A szívecskét a kép alapján készítettem. De azért csinálok róla egy leírást is.


Az eredeti és az általam elkészített horgolmányok közötti alapvető különbség, hogy nincsenek a körök összekapcsolva a belsejében. Persze ez is megoldható néhány kúszószemmel, de nekem tetszett így az első, így nem változtattam már rajta. :)
 A szívecske alapját a három köt alkotja.
Elkészítés: Varázshurokba horgolunk 8 1rhp-t, közöttük 1-1 lsz-mel. Második sorba horgolunk minden lsz-ívbe 3-3 1rhp-t, közöttük 3-3 lsz-mel.
Ilyen körből készítünk hármat.
 Teljesen mindegy, melyik kötnél kezdjük, hiszen ugyanolyanok. Tehát a lsz-ívbe horgolunk 3 1rhp-t és egy lsz-et, majd a következőbe megint 3 1rhp+1 lsz, majd ismét 3 1rhp+1 lsz a következő ilyen csoportot már a másik kör egyik ívébe horgoljuk. Itt horgolunk tovább. A következőbe jön 5 1rhp+1 lsz. Ezt csináljuk még meg háromszor, így összesen a végén 4 ilyen csoportosulásnak kell lennie. A következőbe jön 3 1rhp, és nincs lsz. Horgolunk egy 2rhp-t a következőbe, majd az első körbe. (az első csoporttal szembeni ívbe) Végül egy 1rhp a harmadik kör egyik ívébe. Ezt a három pálcát EGYSZERRE kell befejezni ahhoz, hogy meglegyen az íve a szívnek.
A továbbiakban tükörképként horgolunk, tehát a következő ívbe horgolunk 3 1rhp-t+ 1 lsz-et, majd a következő négy ívbe a 3 1rhp+1 lsz csoportot. Utána jön ismét 3 1rhp+1 lsz. Az első kör következő ívébe is 3 1rhp+1 lsz. Itt adni fogja magát, hová is kell kerülnie... :) Majd a következő szembe ismét 3 1rhp+ 1lsz, amjd ismét még egyszer. Ha elérünk a végére, akkor oda, ahol megkezdtük a sort, ismét horgolunk 3 1rhp-t és 3 db lsz-et. Összekapcsoljuk a mintát.
Végül minden ívbe készítünk 3 1rhp-t, a második tetején pikóval, valamint minden csoport közé jönnie kell 1 lsz-nek. Ezt csináljuk 7 íven keresztül. A 8.-be horgolunk 1 1rhp-t, 1 félpálcát tetején pikóval és egy rp-t. 2 lsz-met horgolunk, majd az egyszerre befejezett pálcák tetejébe horgolunk egy rp-t. Ismét jön 2 lsz, és a következő ívbe jön 1 rp, 1 félpálca tetején pikóval és 1 1rhp. Ismét 7 íven keresztül jön a pikós-1rhp-s rész, ami az elején is volt. Ha a végéhez értünk, az első ívbe, ahol kezdtük, horgolunk még egy utolsó iylen csoportot. Végül jön 1 lsz és 1 2rhp tetején pikóval és lsz. Összekapcsoljuk, és kész is van. :)

Sok sikert hozzá, szerintem nagyon különlegesek :)

Viki

autó

Horgolt autó

13:11

Jelenleg két nagyobb projektben vagyok benne, ám ezt egyelőre titokban szeretném tartani, és csak akkor mutatom majd meg, ha teljesen készen lesz. Addig is azonban ilyen apróságokat fogok mutatni nektek, amiket könnyű elkészíteni, és néhány perc alatt meg is vannak.
Ma egy kisautó elkészítését mutatom be.
Baba-kék fonalat használtam, bár ebben az esti fényben nem látszik, milyen szép, valamint narancssárgát, ami már maradéknak számított a kosaram alján.

Itt láthatjátok azt a képet, aminek az alapján készítettem, (remélhetőleg pontosan, mert a mintaolvasás még mindig nem az erősségem :D )


A biztonság kedvéért azért leírom, én hogyan is készítettem el.

Horgoltam 13 lsz-met. 3 lsz magasítás után, ami az első 1rhp-t helyettesíti, horgoltam a tűtől lévő negyedik szembe még kettő 1rhp-t, majd minden továbbiba 1-1 pálca került. Az utolsóba összesen 6 1rhp-t horgoltam, ezzel át is tértem a lsz-sor másik oldalára. Ott is végighorgoltam 1-1 1rhp-val, az utolsóba pedig öltöttem 3-at. Nem vágtam el a fonalat. Hanem a 2. lsz-hez tartozó pálcától elkezdve horgolni kezdtem az ablakot. 8 rp készítettem másik színnel, majd 1 lsz-et magasítottam és visszafelé is horgoltam 1-1 rp-t. A következő sorban azonban már csak 7 rp került horgolásra, így elkezdett gömbölyödni a minta ablak része. Az utolsó sor itt az alábbiak szerint készült: 1rp, félpálca, 1rhp, félpálca, rp, és kúszószem az utolsó szembe. Elvágtam a fonalat, és újra felvettem a kéket. Ezzel végighorgoltam az ablakot rp-kal.
A kerekek pedig lehetnek gombok, vagy akár varázshurkos horgoltságok is.

Ha bármi kérdésetek van a mintával kapcsolatban, írjatok nekem bátran. :)

Szép estét!

Viki

 

virág

Virágok fonott kosárban

12:11

Igaz, hogy a családom nem a virágok gondozásáról híres, de azért nem adjuk fel. Íme az új lakók lépcsőn és
udvaron. :)


A virág ,,cserép" helyettesítője egy régi fonott kosár. Ilyet és hasonlóakat is tudott hajdanán nagypapám készíteni.

Néhány ilyen kosár, egy kevés festék, esetleg repesztőlakk, és máris szép dekorációt varázsolunk.


Igaz, hogy ezek nem horgolmányok, de annyira jól esik a szememnek rájuk nézni, hogy szerettem volna veletek megosztani. :)

Szép napot nektek!

Viki









szütyő

Horgolt szütyő

6:13

Édesanyámnak készítettem egy horgolt kis szütyőt, amibe belerakhatja munka közben a kacatjait.  Igaz, hogy nem lett tökéletes munka, de éppen elég nagy ahhoz, hogy mindene beleférjen. :)
A,,szeretekhorgolni" oldalán találtam ezt a szuper kis leírást, bár én kicsit variáltam rajta, mert nagyobbra volt szükség, mint az eredeti. De ha követitek a leírást, akkor nem lesz gond, nagyon szépen sikerülni fog minden, én biztos vagyok benne. :)
Mivel nem volt itthon szalagom, így horgoltam láncszemekből egy hosszú láncot, ezzel kötöttem össze a szütyő száját, bár amint méteráru bolt közelében fogok járni, mindenképpen veszek színes szalagot, mert hát, az azért sokkal szebben mutat.

Sok sikert hozzá!



Viki

Horgolt ,,cozy"-k

12:14

                                                 
 Mivel úgy vettem észre, tegnap tetszett a kis takarós összeállításom, ezért most az úgynevezett ,,cozy"-k közül mutatok meg néhányat.
Aki követi a blogot a kezdetektől, az már látta, hogy korábban már voltak Cserépmelegítős bejegyzéseim, valamint többször készítettem már bögremelegítőt is.

Most összeszedtem nektek a kedvenceimet, remélem tetszeni fognak. Ha rákapcsoltok az alatta húzódó linkekre, akkor az eredeti oldalra ugorhattok.



                                               Almamelegítő leírással
                                               


                                               Banán melegítő-ötletek



                                       Édes teáskanna a koffeinőrülteknek

                                          Hogy a cserepek se fázzanak!



                                                                                                                           
Vigyetek hangulatot a hétköznapokba, és mosolyogjatok kedvetekre! Szép napot nektek!

Viki




nagyikockák

Párnák és takarók, mert júniusban igenis hideg van...

12:34

Azt hiszem, erősen elszóltuk magunkat, mikor három héttel ezelőtt bejelentettük, hogy itt a nyár. Ugyanis reggel még a fél karomat is képes lettem volna odaadni egy kabátért.
Itthon pedig bebugyolálom magam a takaróim és párnáim közé, elővarázsolom a horgolt zoknijaimat, és innen bentről már nem is olyan vészes ez a szeszélyes idő.Összeválogattam nektek néhány képet, amik nagy része nagyi kockákból készült. Ezeket már megtalálhatjátok a blogban is, itt. :)




   






Ha kedvet kaptatok, próbáljátok ki őket, szerintem mindenképpen jól fel lehet velük dobni egy nappalit, vagy hálószobát.

Melegedjetek, és legyetek türelemmel, nemsokára a Nap is kisüt! :)

Viki