Horgolt madár (crochet bird)

7:50

Rövidke bejegyzés következik, ami egyrészt annak köszönhető, hogy mostanában nem érkezek nagyobb projektet összehozni, mivel le kellene gyártanom 50 harangot és szaloncukrot legkésőbb november 2-ra, mivel ha ez valamilyen okból elmarad, akkor bizony a kedves hollandok, akik hazánkba látogatnak, üres kézzel fognak hazalátogatni.

De azért még emellett is elcsábulok apró munkák erejéig. Éppen ilyen ez a kismadár, ami néhány percet vesz el az ember idejéből csupán, de hatalmas tetszést tud kiváltani.









A leírást egy angol blogon találtam itt

1.sor.: Varázshurokba készül 15 1rhp. (az elsőt két lsz-mel helyettesítjük) Kapcsoljuk a mintát a sor végén.

2.sor.: 1 lsz magasítás után a szem tövébe horgolunk 1 1rhp-t, 5 2rhp-t, 1 1rhp-t és egy rp-t.Ez lesz a madár feje. Rp jön a következő 10 szembe, ez lesz a hát rész. A következő szembe fogjuk horgolni a farok részt a következőképpen: 1rp, 1 lsz, 1 1rhp, 1 lsz, 1 rp ugyanabba a szembe természetesen. A maradék három szembe 1-1 rp kerül. Kapcsoljuk a mintát.

Már csak a csőr és a szem hiányzik. Szemet érdemes valami élénk színnel felvarrni, hogy szépen látszódjon. A csőr pedig egyszerű pikó sárga vagy narancssárga fonallal.

Sok sikert hozzá!

Szép napot!

Viki

You Might Also Like

2 megjegyzés