Nagyi kocka

3:24

Az egyik legismertebb mintát fogom bemutatni nektek, amire ha rájön az ember lánya, akkor onnantól kezdve mindig azt csinálná. Nem más ez, mint a nagyi kocka, vagy más néven nagyi négyzet.
Én vastag kötőfonalat szeretek hozzájuk használni, de ez persze lehet változó. A mintához 4-es horgolótűt használtam.



Lássuk is, hogyan készül:

1.lépés: Lsz-eket készítünk, én 10-et szoktam horgolni, de többen például csak 6-tal vagy 4-gyel kezdik. Na szóval 10 lsz-et horgolunk, majd körré kapcsoljuk.







2.lépés: 3 lsz-et magasítunk, ez lesz az első 1rhp-nk.Majd 2 1rhp-t készítünk. + lsz-et horgolunk, majd 3 1rhp-t. Ezt összesen négyszer csináljuk meg, így a négy ,,sarokkezdemény" meg is lesz horgolva. (bár itt még nem feltétlenül látszik, idővel kialakul, és szépen mutatja, hová is kell majd horgolnunk.)





3.lépés: Megfordítjuk a mintát, és a lyukakba horgolunk
 *3 1rhp-t 2 lsz-et, 3 1rhp-t*. Ezt ismételjük meg minden hézagba. (első lyukban az első 1rhpt- 3 lsz-mel helyettesítjük)  Minden ilyen kis blokkot 2 lsz-mel kötünk össze.
4.lépés: Ismét megfordítjuk a mintát. Majd a sarokban lévő lyukacskákba horgolunk ismét ilyen blokkokat. (azokba, amelyek egér fülre hasonlítanak :D )A mintában lévő többi hézagba azonban csak egy blokkot.( 3 1rhp-ból áll)

5.lépés: Ugyanígy folytatjuk, mint eddig. Megfordítás után minden sarki hézagba horgolunk két blokkot, a többibe pedig egye-egyet.


Ezt a mintát addig lehet folytatni, ameddig csak kedvünk van. Nekem speciel van belőle párnám is, de nagyon szép pohár alátétek is lehetnek belőle. Itt! Legutóbb ponchót találtam egy oldalon, ami színes nagyi kockákból készült, azonban a kedvenceim mégis a takarók.Itt! Ma megmutatom nektek, mi lesz az én nagyi kockáimból! :)



Sok sikert, csak ügyesen!
Ha valami nem érthető teljesen, akkor írjatok nyugodtan a kvkozi@citromail.hu címre, vagy ide kommentbe! :)
Facebook

Szép napot!

Viki

You Might Also Like

5 megjegyzés