Legyezős könyvjelző

12:05

Ha szerettek olvasni, akkor minden bizonnyal tudjátok, hogy egy jó könyvjelző ugyanúgy együtt jár a könyvekkel, mint a fedőlap, vagy a betűk. Így ez alkalommal a kedvenc, horgolt könyvjelzőm elkészítését mutatom meg nektek. Lehet elsőre kicsit nehéznek fog tűnni, de ahogy a minta alakul a kezetekben, úgy értitek majd, mit hogyan kell horgolni, illetve kapcsolni.
Lássuk is a lépéseket! :)









Első legyező:
Kb 12 centire a fonal végétől kezdjük a horgolást, mert az lesz a vége.
Szóval 8 lsz-ből kört kapcsolunk, majd a körbe készítünk először egy rp-t és 2 lsz-et. Ez lesz az első 1rhp-nk. A továbbiakban horgolunk 13 darab 1rhp-t. (összesen tehát 14 lesz) Megfordítjuk!
2.sor.:1rp, 2 lsz. ez az első 1rhp-nkat helyettesíti, majd egy lsz. Minden továbbiakben készítünk 1-1 1rhp-t, és 1 lsz-et. (Összesen 14 1rhp, és 13 lsz-ív) Megfordítjuk!
3.sor.: a második sor lsz-közeibe pikókat készítünk, méghozzá úgy, hogy horgolunk egy rp-t, 2 lsz-et, majd 1 rp-t. Az utolsó ívbe kerülő pikót úgy horgoljuk, hogy: 1rp, 5 lsz és 1 rp.Megfordítjuk!
Ezzel készen is van az első legyezőnk.

Második legyező:
4.sor.:Az előbb készített 5 lsz-es ívekbe ugyanúgy, mint első alkalommal készítünk összesen 14 1rhp-t. Megfordítjuk!
5.sor.:1rp, 2 lsz. ez az első 1rhp-nkat helyettesíti, majd egy lsz. Minden továbbiakban készítünk 1-1 1rhp-t, és 1 lsz-et. (Összesen 14 1rhp, és 13 lsz-ív) Megfordítjuk!


6.sor.: az előző sor lsz-közeibe pikókat készítünk, méghozzá úgy, hogy horgolunk egy rp-t, 2 lsz-et, majd 1 rp-t. Az utolsó ívbe kerülő pikót úgy horgoljuk, hogy: 1rp, 5 lsz és 1 rp.Megfordítjuk!
Ezzel készen is van a második legyezőnk.

Harmadik legyező:
7.sor.: Az előbb készített 5 lsz-es ívekbe ugyanúgy, mint első alkalommal készítünk összesen 14 1rhp-t. Megfordítjuk!
8.sor.: 1rp, 2 lsz. ez az első 1rhp-nkat helyettesíti, majd egy lsz. Minden továbbiakban készítünk 1-1 1rhp-t, és 1 lsz-et. (Összesen 14 1rhp, és 13 lsz-ív)Mielőtt megfordítjuk, kapcsoljuk össze az első legyező 3.sorának 7. pikójához. Mgfordítjuk!
9.sor.: az előzősor lsz-közeibe pikókat készítünk, méghozzá úgy, hogy horgolunk egy rp-t, 2 lsz-et, majd 1 rp-t. Az utolsó ívbe kerülő pikót úgy horgoljuk, hogy: 1rp, 5 lsz és 1 rp.Megfordítjuk!
Ezzel készen is van a harmadik legyezőnk.

Ugyanennek alapján készítünk 8 darab legyezőt, persze ha van kedvetek készíthettek többet is, vagy ha kicsit türelmetlenek vagytok, akkor kevesebbet is.
Az utolsó sorban, nem 5 lsz.et készítünk az utolsó lsz-ívbe, hanem sima pikót, és hozzákapcsoljuk a 6.legyező 3. sorának 7.pikójához. Készen is van a 8. legyezőnk, ami egyben az utolsó is.
Vágjuk el a fonalat!

Rojt:
Levágunk 5-6 darab 20-24 centi fonalat, amit átkötve a kezdőhurkon, rojtot készítünk. Masnival, vagy gyöngyökkel is lehet a rojtot díszíteni.

Sok sikert, csak ügyesen! :)

Keressetek Facebook-on...
a forditast itt talaljatok
http://horgo-blog.blogspot.hu/2010/07/legyezos-konyvjelzo.html

és az eredetit pedig itt: http://crochetroo.blogspot.hu/2006/05/fan-bookmark.html

Jók legyetek!


Viki

You Might Also Like

5 megjegyzés