Horgolt bagoly

13:12

Az elmúlt év legnagyobb divatja a bagoly volt. Találhattunk belőle fülbevalót, pólót, öveket de még táskákat is. Nem lehet őket megunni. Aranyosak azzal a hatalmas nagy szemükkel együtt. :)
Így a mostani projektem is hozzájuk fűződik. Igazából számtalan nagyon jó videót találhattok, a gond azonban hogy szinte mind angol, így kis nyelvtudásra szükség van, hogy értsük, mit hogyan kell csinálni.
Íme az én baglyaim:

A bagoly teste varázshurokból készül, ami elsőre talán nehézkesen megy mindenkinek, de idővel rutinná válik az is. Miután megvan a hurok, egy láncszemet horgolunk, majd a körbe 5 rövidpálcát. Ezután húzzuk össze a hurkot és kapcsoljuk össze a két végét. 1 láncszem magasítás után minden pálca tetejébe 2-2 rövidpálcát öltünk, végül kapcsoljuk a sort. A 3 sor még mindig ugyanezzel a színnel készül, készítsünk szintén 2-2 rövidpálcát minden pálca tetejébe. Vágjuk el a fonalat, és kössünk be valamilyen eltérő színt. Minél színesebb, annál jobb!
1 láncszemet magasítunk, és körbehorgoljuk rövidpálcával, a végén kapcsoljuk a sort. A következő sorba is rövidpálcákat horgolunk, mindenhová 2-2-t. Az utolsó sorban1 láncszem magasítás után a következő szembe készítünk *1 félpálcát, 1 egyráhajtásos pálcát, 1 kétráhajtásos pálcát, 4 láncszemet (láncszemív lesz), 1 kétráhajtásos pálcát, 1 egyráhajtásos pálcát, 1 félpálcát.* Ez lesz az egyik füle. Nem olyan hosszadalmas, mint az elsőre látszik, higgyétek el :)
A következő 4 szemre rövidpálcákat készítünk, majd elkészítjük a második fület. ( a ** közti részt).
Ha ezzel készen vagyunk, vágjuk el a fonalat, így már csak a szemek, és a fülek szálai hiányoznak. Ezeket a szálakat egyszerűen egy hamispálcával a fülekre horgolom.
A szem varázshurokból készül. 1 láncszem után 3 rövidpálcát horgolunk, majd összehúzzuk a hurkot. 1 láncszem magasítás után mindenhová 2-2 rövidpálcát horgolunk. Kész is az egyik szem.

A legvégén felvarrjuk a szemeket, amikbe kis fekete pontot varrunk, vagy rajzolunk filccel, valamint narancssárgából csőrt varázsolunk rá.

Sok szerencsét!

Viki

You Might Also Like

0 megjegyzés